Ürünler
Ham Yağ
1) HAM AYÇİÇEK YAĞI
2) HAM KANOLA YAĞI

Hamyağ, yağlık tohumlardan presleme ve ekstraksiyon metodu (organik çözücülerle) uygulanarak elde edilen yağdır. Üretilen hamyağ için çekirdekler, bölge çiftçilerinden temin edilmekte olup tesiste, %100 Yerli üretim gerçekleştirilmektedir. İleri teknoloji ürünü makine-ekipman parkı ve tam otomatik PLC otomasyona sahip akıllı bir tesiste Hamyağ üretilmektedir. Altınekin Ham Yağ Üretim Tesisi, yüksek ürün kalitesi ile yıllık yaklaşık 66 bin ton Ham Ayçiçek Yağı üretim kapasitesine sahiptir. Türkiye’de İlk ve Tek TSE TS12302 Ham Ayçiçek Yağı Ürün Belgesine Sahip Ham Ayçiçek Yağını çiftçi kuruluşu olan Altınekin Ham Yağ Üretim Tesislerinde üretilmektedir. Ayçiçek Yağı, doğal yapısı itibariyle en yüksek miktarda E Vitamini içeren gıdalardan biridir. Tesis bünyesinde Ayçiçek yağı üretimi esnasında ortaya çıkan artık ürünlerin değerlendirilmesi ve bu artık ürünlerden E vitaminin geri eldesi üzerine de Tübitak Destekli bir Ar-Ge projesi yürütülmektedir.